<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=27138" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Делян Добрев подава оставка от всички постове

01 Октомври 2017
0 932

Председателят на парламентарната енергийна комисия и бивш министър от ГЕРБ Делян Добрев подава оставка от всички постове и напуска политиката заради скандала "Кумгейт". Това обяви самият той в интервю за бТВ. "В политиката човек може само да се провали. Животът не започва и не свършва с политиката", заяви Добрев.

 

 

Напрежението около Добрев ескалира по-рано през седмицата, когато местната партийна структура на ГЕРБ свали доверието си от кмета Добри Беливанов, издигнат и избран от партията. В разгара на скандала се разбра, че бившият икономически министър в кабинета "Борисов 1" е кадрувал в общината, назначавайки своя братовчедка, неин съпруг, свой кумец и негови близки съученици. В четвъртък Добрев потвърди, че е поискал назначението на зам.-кметовете на Хасково Милена Трендафилова и Евгени Консулов.

 

Той дори нарече роднинско-приятелския си кръг "дрийм тийм". Делян Добрев се е срещнал тази сутрин с премиера Бойко Борисов и му е съобщил за своето решение. „Винаги сме се разбирали прекрасно, той също вижда, че някак си с тази атака, която се проведе, аз съм толкова ранен, че единствената достойна постъпка е да направя това, което направих в това студиото. Не ми противоречеше на това, което казах”, съобщи депутатът. Той обяви, че ще съди Елена Йончева, която показа схема, според която на ключови позиции в местната власт са негови роднини и бивши бизнес партньори.

 

"В момента, в който покажеш някаква тежка далавера, веднага те заплашват със съд", отговори народната представителка от "БСП за България". Тя показа документи, според които зетят на Добрев Даниел Гаргов (всъщност – съпруг на първата му братовчедка) е не само председател на бюджетната комисия в общината, но и крупен изпълнител на проекти по програмата за саниране, като на един от обектите строителен контрол е била фирмата на родителите на депутата. По думите й има и други високопоставени представители на местната власт, които са свързани с ексминистъра и които са заемали позициите си без конкурс.

 

"Това не беше атака срещу г-н Добрев, това беше атака срещу схемата „Добрев”. Оставката показва, че всичко, което казах, е истина", заяви Йончева. Добрев отбеляза на свой ред, че е по-близък с президента Румен Радев (също негов съученик – б.р.), отколкото с половината от хората от схемата на "червената" депутатка.

 

"Положението наистина е нетърпимо, в очите на хората съм човек, който се занимава с шуробаджанащина", оплака се Добрев и посочи, че Хасково има най-ниските цени за саниране у нас и за 11 блока са се борили 120 фирми. Делян Добрев нарече случилото се "активно мероприятие". По думите на Добрев в сегашната ситуация ще остане само постигнатото от ГЕРБ и с негова помощ за Хасково. През последните две години в града са влезли инвестиции за 140 млн. лв., а на общината са прехвърлени имоти за 100 млн. лв., каза кадърът на ГЕРБ. Именно това според него е станало причина кметът Добри Беливанов да го атакува.

 

Източник: Mediapool.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции