<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37164" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Денвър става първият град, узаконил халюциногенните гъби

09 Май 2019
0 1734

В Денвър, САЩ са одобрили градска наредба, която декриминализира халюциногенните гъби, съобщава CNN.

 

Това се случва след проведен в града референдум във вторник, в резултат на гражданско движение, наречено "Денвърска инициатива за гъбите псилосибин". Вотът за е бил само с около 2000 гласа повече от този против, според предварителните резултати от изборните секции.

 

""

 

 

Това означава, че около 50.5 % от гласоподавателите са подкрепили инициативата, а 49.5 % са били против, съобщават от избирателната комисия. 

 

Официалните резултати ще излязат на 16 май.

 

Наредбата е насочена към това "да се намалят до възможно най-голяма степен" криминалните обвинения, налагани от градската управа на Денвър за "лична употреба и притежание на гъби псилосибин".

 

Различни видове гъби съдържат натурално съставката "псилосибин", която има халюциногенни свойства. Министерството на правосъдието на САЩ е включило псилосибина в списъка с контролирани субстанции, което означава, че официалната федерална политика е, че гъбите нямат медицински свойства.

 

 

""

 

 

Въпреки, че реално не легализира гъбите, наредбата ще забрани на градските власти да харчат ресурс, за да налагат криминални наказания на хората, които ги притежават. 

 

Гъбите отдавна са популярни, заради ободряващия им ефект. Но все повече медицински изследвания показват, че псилосибинът може да лекува състояния на тревожност и депресия, в случаи, в които други легални лекарства на пазара не могат.

 

А през 2018 година изследователи от университета "Джон Хопкинс" дори призоваха властите псилосибинът да бъде изваден от списъка със забранените субстанции.

 

Източник: CNN

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции