<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42680" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Джеръми Кларксън изведнъж повярва в измененията на климата

25 Ноември 2019
0 885

Джеръми Кларксън обяви, че вече вярва в климатичните промени, след като заседнал в лодка по пресъхнала река в югоизточна Азия.

 

Телевизионният водещ, който досега многократно отхвърляше опасенията на природозащитниците, заяви, че е бил убеден от „графичната демонстрация на глобалното затопляне“ по време на снимки в Камбоджа.

 

Докато се опитвал да се ориентира по речната мрежа на Меконг от Сием Реап до Виетнам, той открил, че водата в едно от езерата е била толкова малко, че дълбочината била по-малко от метър.

 

"Това бе първият път, в който осъзнах, че глобалното затопляне е реалност" каза Кларксън пред "The ​​Sunday Times".

 

"Беше тревожно, наистина тревожно", добави той.

 

По-рано той бе под прицела на редица кампании за опазване на околната среда, заради възгледите си за изменението на климата.

 

""

 

"Изпитвам пренебрежение към околната среда. Мисля, че светът може да се грижи за себе си и ние трябва да му се наслаждаваме, както можем", каза в миналото Кларксън по този повод.

 

През 2005 г. той също така заяви, че дори според него, „светът се затопля“, но смята цялото това нещо за незначително.

 

Няколко месеца по-късно той бе ударен в лицето с бананов пай, по време на реч пред студенти от университета Оксфорд Брукс. Протестиращите също така хвърлиха и оборски тор на моравата пред дома му в Оксфордшир през 2009 г. с банер, на който пишеше „това е нещото, в което ни вкарваш“.

 

Наскоро, само преди два месеца, автомобилният ентусиаст продължи атаките си срещу кампаниите, описвайки 16-годишната Грета Тунберг като "разглезено детенце".

 

„Съгласен съм с вас, че светът се затопля. Може дори да сте прави, че хората имат нещо общо с това, но в крайна сметка науката е нещото, което ще реши проблема", каза той.

 

 

Източник: Independent

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции