<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28031" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Джип блъсна и уби 10-годишно дете

20 Декември 2017
0 14797

10-годишно момиченце е загинало, след като е било блъснато от джип, съобщи бТВ. Инцидентът е станал в пловдивското село Първенец около 8 ч. тази сутрин. Детето е отивало на училище заедно с майка си. Тя също е пострадала, откарана е в болница. Джипът е бил шофиран от 56-годишен мъж. 
 

 

Според свидетели той е карал с превишена скорост. Според свидетели, цитирани от bTV, водачът е карал с поне 90 км/ч при ограничение от 30 км/ч. По думите на бащата – Георги Петров, скоростта е била дори 100 – 120 км/ч.
 

ШОФЬОР УБИ УЧЕНИК НА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА (ВИДЕО)

 

Мъжът е бил нападнат и бит от роднини на загиналото дете. По информация на бТВ на място са били изпратени десетки полицаи, които са използвали палки, за да овладеят положението. Те са отцепили периметър около 100 м. от мястото на инцидента. Според бТВ това е втори инцидент със същия шофьор. Преди две години на същото място той е блъснал 11-годишно дете, което е оцеляло. 
 

 

Образувани са две разследвания във връзка с инцидента, съобщиха от прокуратурата. Делото за смъртта на детето се наблюдава от окръжната прокуратура в Пловдив. Шофьорът на джипа е задържан за 24 часа. Тестовете за алкохол и наркотици са дали отрицателни резултати. Второто разследване е за побоя срещу мъжа. То се води от районната прокуратура и е за хулиганство и увреждане на чуждо имущество.
 

Възрастно семейство е било пометено от джип, който се е качил на тротоара в разградското село Осенец, съобщи dir.bg, като цитира Областната дирекция на МВР в Разград. Сигналът за инцидента е подаден вчера около 12 часа.

84-годишният мъж и 80-годишната му съпруга вървели по тротоара, когато джип „Нисан Джук“ с шуменска регистрация ги ударил. 

Колата, управлявана от 51-годишния Ю.А. от град Шумен, внезапно е излязла от пътното платно и се качила на тротоара. 
Съпрузите са в болница. 

 

 

Източник: Segabg.com

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции