<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=27623" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Димитър Главчев подаде оставка, Цвета Караянчева е новият председател на парламента

17 Ноември 2017
0 1699

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев подаде оставка тази сутрин в парламента. Това стана след председателски съвет на партиите в парламента, на която присъства и премиерът Борисов.

 

"Току-що внесох в деловодството на НС своята оставка, с това смятам, че ние от ГЕРБ демонстрираме "различен двоен аршин", когато има някакъв проблем веднага реагираме. За разлика от други… Това е морален акт, каквато е оставката, по този начин искам да се възстанови парламентарната обстановка във залата и да не хвърляме сянка върху предстоящото председателство. Трябва да дам пример за възстановяване на парламентаризма.Благодаря на всички, които ме подкрепят", каза Главчев.

 

Малко след оставката му, Цвета Караянчева бе избрана за председател на 44-то Народно събрание. Тя беше избрана със 138 гласа "за", 3 "против" и 71 "въздържал се". След като положи клетва като председател на парламента, Цвета Караянчева благодари за честта, която са ѝ оказали с номинацията от нейната парламентарна група, и за избора ѝ на поста.

„Ще работя така, че всички да се чувстваме равни“, каза в словото си към народните представители тя.

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции