<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=45855" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Доналд Тръмп-Младши застреля защитен вид див овен и възмути природозащитниците

12 Декември 2019
0 1566

Синът на американския президент Доналд Тръмп-Младши е застрелял защитен вид овен архар по време на лов в Монголия, пише The Guardian. Той е получил специално разрешение да ловува редкия дивеч лично от президента на Монголия. 

 

МИА ФАРОУ СПОДЕЛИ СНИМКА НА ДЕЦАТА НА ТРЪМП С МЪРТЪВ ЛЕОПАРД

 

Новината обаче предизвика остра критика от страна на природозащитниците. Архарите, които се отличават с големите си извити рога, са считани за национално богатство в азиатската страна.

 

 

""

 

 

"Тръмп Младши застреля архара през нощта, като използваше пушка с лазерен мерник", казва един от гидовете на ловната дружинка, в която синът на американския президент бил съпровождан както от американски бодигардове, така и от местни охранители.

 

 

""

 

 

"Той забрани на водачите да нарежат архара на място. Нареди им да използват алуминиево фолио и да го пренесат, за да не наранят козината или рогата. Твърди се още, че Доанлд Тръмп Младши е застрелял и друго рядко тревопасно – червен елен, за който също трябвало разрешително. 

 

 

ДОНАЛД ТУСК ПУБЛИКУВА СНИМКА, НА КОЯТО "СТРЕЛЯ" В ГРЪБ ПО ДОНАЛД ТРЪМП (СНИМКИ)

 

 

За да внесат в страната ловен трофей от застрашен от изчезване вид, американските ловци по закон трябва да представят доказателство, че отстрелването на екземпляра е допринесло за цялостното положение на животинския вид.

 

 

""

 

 

Администрацията на Тръмп първо отмени това правило, прието по времето на управлението на Барак Обама, след това премахна отмяната, но в крайна сметка съдът реши, че премахването е било незаконно и в момента вносът на такива трофеи се извършва.

 

 

Доналд Тръмп публично отрича събирането на ловни трофеи и ги нарича "филм на ужасите", въпреки че и двамата му синове са запалени ловци.

 

 

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции