<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38782" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Драстично скачат глобите за разходка на едри кучета без повод и намордник

03 Юли 2019
0 4588

Парламентът реши драстично да увеличи глобите за извеждане на кучета без повод и намордник, пише Dir.bg.

 

 

ПЕТ ДОМАШНИ КУЧЕТА ОТ ПОРОДА КАНЕ КОРСО УБИХА МЪЖ КРАЙ СОФИЯ

 

Днес депутатите приеха на първо четене промени в Закона за ветеринарномедицинската дейност. Със законопроекта се въвежда забрана за свободното пускане на кучета.

 

Забраната за тяхното извеждане без повод ще важи за кучета с тегло над пет килограма. По отношение на агресивните кучета остава забраната за извеждане без повод и намордник. Въвеждат се диференцирани и завишени глоби за нарушения на тези забрани.

 

Измененията в законодателството бяха предложени заради зачестилите случаи на нападения на кучета над хора.

 

С промените глобата за кучета с тегло над пет килограма, изведено без повод, става 300 лв. За агресивни кучета без повод и намордник глобата се увеличава десет пъти от 100 на 1000 лв. Санкцията за пускане и разхождане на животни в детски площадки, училища, детски градини става 500 лв.

 

ДОМАШНО КУЧЕ НАХАПА МАЛКО МОМИЧЕНЦЕ, ДЕТЕТО Е С ТЕЖКИ НАРАНЯВАНИЯ

 

Изключение от забраната за свободното пускане, както и за извеждане без повод на кучета с тегло над пет килограма, е предвидено за кучета, които се пускат свободно в обособените и обозначени за това места и алеи. Извън ограниченията попадат и кучета на хора с увреждания, служебните кучета в организациите на бюджетна издръжка и четириноги, които се използват от Българския червен кръст.

 

Няма да бъдат наказвани стопаните на ловни кучета и такива, които придружават или охраняват селскостопански животни извън урбанизираните територии, както и за кучета, използвани по време на лов, участващи в състезания или подложени на обучение.

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции