<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42040" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Думите на Макрон за "българските незаконни канали" са разбрани погрешно, според френския посланик

04 Ноември 2019
0 401

Посланикът на Франция в България заяви, че думите на френския президент Еманюел Макрон за това, че предпочита „хора, които идват от Гвинея и Кот д'Ивоар законно, които са тук и които вършат тази работа, отколкото български или украински незаконни канали“ са извадени от контекста и разбрани погрешно, пише Свободна Европа.

 

Флоранс Робин беше привикана да дава обяснения в Министерството на външните работи (МВнР) днес.

 

МАКРОН: ПРЕДПОЧИТАМ МИГРАНТИ ОТ АФРИКА ПРЕД НЕЛЕГАЛНИТЕ БЪЛГАРИ

 

„Те в никакъв случай не се отнасят до българското правителство, българските граждани или българските работници, които са добре приети и са доказали своя професионализъм“, е казала Робин.

 

Тя е разговаряла със със зам.-външния министър Петко Дойков, който „е изразил недоумение от изказването на френския президент, предизвикало възмущение в българското общество, включително сред сънародниците ни във Франция".

 

БОЙКО БОРИСОВ: МАКРОН МЕ УВЕРИ, ЧЕ НИКОГА НЕ Е КРИТИКУВАЛ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ

 

Припомняме, че изказването на Макрон пред крайнодясното издание „Вальор актюел“ предизвика остри реакции в София. Българският външен министър Екатерина Захариева разпореди на посланика ни в Париж Ангел Чолаков да връчи протестна нота във френското Министерство на външните работи. 

 

Бойко Борисов също реагира на изказването като поиска Макрон Макрон да се "издължи" за коментара си чрез подкрепа за присъединяването на България в Шенген, т.нар. чакалня на Еврозоната и за пакета "Мобилност".

 

 

 

Източник: Свободна Европа

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции