<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40634" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Куче копае с ...

Екоактивисти се самозалепиха на мост в Бризбейн

12 Септември 2019
0 980

Активисти за опазване на околната среда и климата блокираха трафика по един от най-големите мостове в Бризбейн, съобщава LADbible.

 

Двамата природозащитници на 17 и 18 години легнали на пътя в знак на протест срещу бездействието спрямо климатичните промени. Оказало се обаче, че полицията не може да махне толкова лесно активистите от пътя, защото двамата били залепени с лепило за асфалта. Наложило се част от трафика през моста да бъде отклоняван. Общественият транспорт не бил засегнат, защото в крайна сметка успели да отлепят младежите след около час.  

 

 

""

 

 

Властите разкритикуваха проявата и заявиха, че подобна демонстрация струва огромен полицейски ресурс и създава неудобство за гражданите. „Протестиращи се залепват по пътищата, докато спешните служби се борят с над 60 пожара", заяви говорителят на полицията.

 

 

""

 

 

Това не е първият път, когато протестиращи използват лепило по време на демонстрация. Същото направи и жена, която залепи гърдите си на път в Лондон. Друга подобна демонстрация се проведе в един от бизнес кварталите на Лоднон, където активисти залепиха ръцете си към стена на голям бизнес център, блокирайки достъпа до нея. Екоактивисти се залепиха за влак на централната гара в Лондон преди няколко месеца. Припомняме ви случая във видеото горе. 

 

 

Източник: LADbible

 

 

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции