<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=69486" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Горанов: Няма...

Ексклузивно: Говори битата от полицаи протестираща (РЕПОРТАЖ)

20 Юли 2020
0 68692

Скъпи приятели, през последните дни ви показахме кадри с шокиращо полицейско насилие по време на протестите в центъра на София.

Чуйте разказа на нападнат от полицаи протестиращ (РЕПОРТАЖ)

Хиляди хора споделиха историята на студента от Хага Евгени Марчев, който също попадна под ударите на полицията.

Чуйте разказ на очевидец на побоя от полицаи над Евгени Марчев (РЕПОРТАЖ)

Към нас се обърна единствената жена, която е била под колоните на Министерския съвет по това време и също е пострадала – Цветелина Цветкова. В интервю с нашата репортерка Виктория Симеонова тя разказа как в опита си да спре полицаите, които са арестували и били друго момче вечерта на 10 юли, е била задържана – влачена за косата и бита пред погледа на други протестиращи и на приятеля й. Полицаите дори са си позволили да се снимат с нея в момент, в който е била с раздърпани дрехи и се е молела да спрат с агресивните действия към всички 6-7 души, намиращи се там с белезници и лица, опряни в паветата. Въпреки че нито тя, нито другите задържани са се съпротивлявали, те са получили силни удари и заплахи за живота си от униформените служители.

Още при пристигането си в 3-то полицейско районно управление, Цветелина и приятелят й са настояли да им бъде направен преглед и да получат медицински свидетелства за травмите. В нейното е записано, че има охлузвания по глезените и ръцете, нанесени са й удари по главата и други повърхностни наранявания. Младата жена и другите задържани ще търсят правата си по съдебен ред.

Въпреки случилото се на 10 юли вечерта, Цветелина продължава да е активна по време на протестите и дори е по-мотивирана да се бори за положителна промяна за нея и всички млади хора. Тя съветва и другите хора, които гледат репортажа, да не се отказват и да не се страхуват заради случилото се. А ние от „Господарие“ ви призоваваме да ни сигнализирате за всякакви нередности.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Megchy Ioakimova

    21 Юли 2020

    Накрая ще стани война. И какво правим после ще идат и невини деца и стари хора до там ли да се стигне по междуни да се избиваме.

Реакции