<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=21010" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ердоган успя: Новият в. "Заман" е като пиар издание

06 Март 2016
0 1232

След като властите в Турция поеха контрола над опозиционния вестник "Заман", днес излезе първият тираж, който показва рязката смяна в гледните точки – изданието вече се пише с подчертана симпатия към Ердоган.

 

ТУРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ПОЕ КОНТРОЛА НАД ВЕСТНИК "ЗАМАН"

 

На първа страница, вместо обичайните критики към властта на най-четеното печатно издание в Турция с 650 000 тираж, е поместена статия за амбициозен проект на правителството за изграждане на мост за 3 млрд. долара между европейския и азиатския бряг на Истанбул.

 

СВОБОДА НА СЛОВОТО В СТИЛ ТВ АЛФА

 

"Интернетът ни е прекъснат, не можем да използваме нашата система", коментира журналист от всекидневника, добавяйки, че днешното издание не е правено в редакцията на "Заман".

 

 

На видно място е и снимка на президента Ердоган, който държи ръката на възрастна жена и обявява, че държавният глава ще приеме жени на празника на жената следващата седмица.

 

Вестник "Заман" пусна в събота, малко преди да бъде поставен под контрол, брой за „Деня на срама“ за свободата на печата в Турция.

 

След това имаше протест в Истанбул в подкрепа на медията, като турската полиция използва сълзотворен газ и гумени куршуми. Междувременно бе уволнен главният редактор на изданието Абдулхамит Биличи.

 

Действията на турското правителство предизвикаха тревогата на Вашингтон и Европейския съюз, които призоваха Турция за зачита свободата на печата.

 

Очаква се на утрешната среща ЕС – Турция в Брюксел по проблема за емигрантите въпросът със "Заман" да бъде повдигнат.

 

 

Източник: Vesti.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции