<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29678" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Учител в Мекс...

Ето коя е жената-герой приземила самолета с липсващ двигател (видео)

19 Април 2018
0 9248

Във вторник самолет на авиокомпания "Southwest Airlines" пътуващ от Ню Йорк за Далас направи аварийно кацане във Филаделфия след като двигателя избухна на почти 10 000 метра височина.

 

 

Експлозията разби един от прозорците и засмука навън 43-годишната Дженифър Риордан, която макар да беше издърпана обратно в самолета по-късно умря от нанесените рани. 

 

На борда на самолета пътуваха 149 души. Самолетът беше приземен успешно във Филаделфия, където медицински екип беше в готовност да се погрижи за пътниците с наранявания. 

 

От авиолиния "Southwest Airlines" все още не обявили официално, че в пилотската кабина е стояла капитан Тами Джо Шулц, но нейният съпруг, Дийн Шулц, който също е пилот за авиокомпанията, потвърждава, че тя е управлявала самолета по време на инцидента.  

 

Капитан Шулц е служила в Американския флот цели 10 години, където е управлявала бойни изтребители. 

 

След експлозията на двигателя, Шулц се свързва по радиото с въздушен контрол и им съобщава, че са загубили един от двигателите.

 

""

 

"Част от самолета липсва, затова ще трябва да намалим скорост," казва тя и съобщава, че има ранени пътници. 

 

От въздушната кула я питат, "Наранени пътници, окей, а самолетът запален ли е?"

 

"Не, няма огън, но има липсващи части," отговаря капитан Шулц.

 

"Съобщиха ми, че има дупка, и че… някой е излетял навън," тя добавя спокойно. 

 

Тами Джо Шулц е обявена за "американски герой" за хладнокръвието и смелостта, с които си борави докато аварийно приземява самолета на летището във Филаделфия.

 

""

Една от пътничките, Диана МакБрайд Селф, публикува снимка на капитан Шулц във Фейсбук и пише, че тя лично е изпратила пътуващите, след като е приземила полета. 

 

"Тами Джо Шулц, пилотът, който дойде да говори лично с всеки един от нас. Тя е истински "американски герой". Благодарни сме за нейните познания, умения и смелост по време на тази тежка ситуация," пише Диана. 

 

""

 

Друг пътник, Алфред Тъмлинсън от Тексас, похвалва пилота за нейните "нерви от стомана". "Аплодирам я тази жена. Ще й изпратя коледна картичка – казвам ви – заедно с ваучер за подарък, задето ме спаси," казва той. 

 

В социалните мрежи се появиха сравнения с друг пилот, който геройски се справя с катастрофална ситуация през 2009 година. Капитан Челси "Съли" Съленбърг успешно приземява повреден пътнически самолет на "US Airways" в реката Хъдсън, спасявайки животите на всички 155 пътници на борда.

 

САМОЛЕТ ЗА НЮ ЙОРК ИЗБУХНА ВЪВ ВЪЗДУХА И ЗАСМУКА ЕДИН ОТ ПЪТНИЦИТЕ (ВИДЕО)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции