<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=45657" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Жена се страхувала от питбула на съседа си, докато един ден той спасил живота ѝ (снимки)

05 Декември 2019
0 38164

Жена изпитвала неистов ужас от питбула на съседа си, до момента, в който един ден той спасил живота ѝ, пише The Dodo.

 

 

Симба е сладък малък питбул с дружелюбен нрав. За нещастие обаче някои хора се отдръпват настрани щом го видят и то само заради породата му. Наскоро все пак милото кутре доказа на всички тях, че грешат.

 

 

""

 

 

Симба живее със стопанина си Арджанит Механа в апартамент в Швеция. Въпреки кроткия нрав на кучето, мнозина от обитателите в блока го заобикаляли отдалеч, щом го срещнат. Особено един от тях – възрастна дама, живееща на долния етаж. Всеки път като я срещнел, Симба се умилквал край нея, но тя го гледала с хладен и уплашен поглед, защото бил, по думите ѝ, „от зла порода”. Симба обаче не се обиждал от това, а напротив много скоро доказал, че не е лош по най-убедителния начин.

 

 

КУЧЕ СПАСИ БЕБЕ, ПОГРЕБАНО ЖИВО ОТ МАЙКА МУ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

 

Един ден Механа и Симба се прибирали от разходка, когато кучето спряло на етажа на познатата съседка и започнало да напира към вратата ѝ. „Дръпнах го за каишката, но вместо да ме последва, той се разлая и започна да ме тегли още повече,” разказва Механа. Като приближил вратата, стопанинът му доловил приглушени звуци отвътре. Заслушал се и разпознал тих глас, който викал за помощ.

 

 

""

 

 

Вратата не била заключена, така че Механа влязъл и видял жената да лежи безпомощно на пода в коридора.

 

 

„Беше си счупила крака и лежеше така неизвестно откога”, разказва мъжът.

 

Цели два дни жената прекарала така, без никой да забележи. Не могла да помръдне от мястото си на пода и състоянието ѝ се влошавало, така че Симба я усетил тъкмо навреме.

 

 

""

 

 

Механа повикал линейка и останал при жената с кучето си, докато пристигне лекар. Тя се поуспокоила от присъствието на съседите и дори благодарила, че я спасили. „Помислих, че благодари на мен”, допълва Механа, но тя възразила: „Не на вас, а на милото ви кученце.”

 

 

Жената все още се лекува от травмата си, но Симба вече бере плодовете на своя героичен жест. След случая мнозина от съседите в блока започнали да го черпят и  да му се радват всеки път, щом го видят.

 

 

""

 

 

За Механа тези жестове на внимание са напълно заслужени, но той се надява, случаят със Симба да помогне да се обърнат представите на хората за питбулите като зли кучета.

 

 

КУЧЕ СПАСИ СВОЯ СТОПАНИН, КАТО НАСОЧИ ЛИНЕЙКАТА (ВИДЕО)

 

 

 

Източник: The Dodo

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции