<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39024" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Брониран кам...

Жертвите на бурята в Халкидики станаха 7, ранените са над 100 души (видео и снимки)

11 Юли 2019
0 11940

Седем станаха жертвите на внезапната буря, разразила се на Халкидическия полуостров около 21.30 часа в сряда, след като властите откриха тялото на мъж. Предстои да стане ясно дали то принадлежи на безследно изчезналия в сряда 62-годишен рибар, предаде Dir.bg.

 

ПОНЕ 6 ТУРИСТИ ЗАГИНАХА ПРИ ЕКСТРЕМНА БУРЯ НА ХАЛКИДИКИ В ГЪРЦИЯ (ВИДЕА И СНИМКИ)

 

Гръцкото правителство обяви извънредно положение в района. В последните два дни температурите в района са били около 37 градуса.

 

 

""

 

 

Силната буря продължи само 20 минути, но беше невиждано интензивна. Според досегашните информации са загинали двама туристи от Чехия, когато караваната им е била отнесена от бурята; жена и осемгодишно момче от Румъния, мъж и момче от Русия.

 

По досегашни данни са ранени 108 души, те са главно с фрактури, четирима от тях са в тежко състояние, но всички са извън опасност за живота. Нанесени са големи материални щети.

 

БЪЛГАРИ РАЗКАЗВАТ ЗА АПОКАЛИПСИСА, КОЙТО СА ПРЕЖИВЕЛИ СНОЩИ НА ХАЛКИДИКИ (ВИДЕО И СНИМКИ)

 

На мястото са изпратени повече от 100 спасители. 

 

 

""

 

 

Хараламбос Стериадис, директор на гражданската защита в Северна Гърция каза, че става дума за "безпрецедентен феномен", съобщава Би Би Си.

 

Вестник "Та неа" пише, че след разрушителната буря се виждат пейзажи на "библейско опустошение".

 

Без електричество са ръкавите Касандра и Ситония, движението по пътищата е затруднено поради падналите дървета. През нощта пожарникарите са получили над 600 повиквания за помощ – за спасяване, за изпомпване на вода и за отстраняване на паднали дървета.

 

"За първи път в 25-годишната си кариера виждам такова нещо", каза Атанасиос Калцас, директор на Здравния център Неа Муданя, където са настанени ранените. "Стана внезапно, изведнъж." Вятърът духаше със 110 км в час, каза той.

 

 

""

 

 

Плажът в Неа Плая изглежда като бомбардиран, а околните заведения са претърпели значителни щети, пише Грийк рипортър.

 

Снимки и видео, публикувани в социалните медии, показват повалени дървета, преобърнати автомобили, щети по сградите.

 

Емили Кишту от Съри в Обединеното кралство била на плажно парти със семейството си, когато връхлетяла бурята.

 

"Тя буквално излезе от нищото", каза тя за Би Би Си. "Светлините на плажа изгаснаха – настана хаос. Хората тичаха, крещяха и се опитваха да се махнат от плажа."

 

Румънка и нейното дете бяха убити, когато покривът на ресторант се срути в Неа Плая, разказаха служители. Руснак и синът му са били убити от падащо дърво близо до хотела си в морския курорт Неа Потидея.

 

""

 

 

Източник: Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции