<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46066" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Задържани са над 330 души от калабрийската мафия, има арестувани и в България

19 Декември 2019
0 1799

Общо 334-ма мафиоти са задържани при мащабна операция на италианските карабинери срещу калабрийската мафия Ндрангета, пише Медиапул. Извършени са арести и в още три европейски държави – България, Германия и Швейцария.

 

Операцията е започнала рано сутринта в четвъртък в 12 италиански региона. Целта са били политици, счетоводители, адвокати, предприемачи и т.н, свързани с Ндрангета. Сред задържаните са бившият депутат от партията на Силвио Берлускони "Форца Италия" Джанкарло Пители, кметът на Вибо Пицо Джанлука Калипо, шефът на общинската полиция на Вибо Валентиа Филипо Неши, представител на съда на Вибо Валентиа и известният бизнесмен Марио Артуса.

 

При акцията са запорирани активи за над 15 милиона евро.

 

При разследването е станало ясно преплитането на интереси между клановете и представители на политиката и бизнеса. Обвиненията варират от убийства, изнудвания, рекет, лихварство до фиктивно притежаване на собственост, пране на пари и др.

 

Престъпната история на обвиняемите е описана от властите върху 13 500 страници. Над 5 милиона листа хартия, принтирани на различни места от тези на арестите по съображения за сигурност, са били транспортирани с бронирани камиони, за да бъдат връчени на обвиняемите. 

 

 

Източник: Медиапул

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции