<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30608" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Заплашваният с пистолет на магистрала „Хемус” се оказа депутат от БСП

17 Юни 2018
0 7843

Депутатът от БСП Явор Божанков e шофьорът, заплашен с пистолет на магистрала „Хемус”. Случаят е от следобедните часове в петък.
 

В ранния следобед в петък депутатът се прибирал след парламентарния контрол. В отсечка между Ботевград и Правец, Божанков бил застигнат от автомобил „Мерцедес” с плевенска регистрация, в момента, когато бил в лявата лента за изпреварване. Другият шофьор започнал да му сигнализира да се прибере в дясната лента и когато двете коли се изравнили, пътникът до шофьора в немската кола, извадил пистолет и заплашил депутата.

 

По-късно полицията установи, че размаханото оръжие било боен пистолет „Берета”.
 

 

Заплашеният депутат веднага подал сигнал на телефон 112. Полицията поелаа случая и след кратко издирване, спряла автомобила с агресорите в района на 57 км.
 

Водачът и пътникът, и двамата от град Левски, са задържани за срок до 24 часа в Районното управление в Правец. Вече са им снети обяснения. При задържането е иззет пистолетът, законно притежаван от единия мъж.
 

 

По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е Районната прокуратура в Ботевград.

 

„Агресията в обществото ни е на много нива – от училище до пътя. Аз преживях нещо ужасно, но това е ежедневие за много хора. Обществото ни стига граница, която, ако бъде премината, няма връщане назад“. Това заяви депутатът от „БСП за България“ Явор Божанков.

 

Божанков обясни, че в петък, докато е карал по магистрала „Хемус“ посока Варна, по време на изпреварване, зад него застанал друг автомобил и започнал да присветва с фарове.

 

„Поведението беше доста агресивно. В първия момент си помислих, че това е автомобил със специален режим на движение, но след това видях, че е цивилен“, посочи депутатът от левицата. След като Божанков се прибрал в дясната лента, другият автомобил се изравнил с неговия и отвътре насочили пистолет към него.
„Бях много стъписан, защото не е станало нещо, което да предизвика такава агресия или гняв“, допълни той. 

 

Източник: Dariknews.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции