<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=39835" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Заплашиха с „рязане на глави“ доброволки в Мароко, защото носели къси панталонки (снимки)

11 Август 2019
0 5720

Доброволки от Белгия, които били на мисия в Мароко, били заплашени с „рязане на глави“, защото носели къси панталонки, пише Ladbible.

 

 

""

 

Учителка, която живее в района на около село Адар, видяла момичетата, които помагали на местните да изградят нов път. Тя заплашила, че ще обезглави младите жени, за да си „научат урока, когато не спазват мюсюлманската вяра“.

 

 

""

 

 

Младите жени били част от група от около 40 души, които през летните месеци се включвали като доброволци в благотворителната организация „Bouworde“. От там обявиха, че всички други лагери на доброволци в Мароко трябва да бъдат отменени след този инцидент. На уебсайта на организацията има специаляно изялвение по случая, което гласи: „Бяхме посъветвани да не изпращаме нови групи в Мароко. Ще послушаме този съвет и ще анулираме всички следващи легари“.

 

 

""

 

 

Организацията е поучила уверението на мароканските власти, че безопасността на доброволците е гарантирана. Въпреки случката 34 от доброволците решили, че предпочитат да останат.

 

 

""

 

 

Едно от белгийските момичета, "хванато" да носи къси панталонки, разказа: "Цялото население тук е много мило. Те винаги са приятелски настроени и винаги казват  "здравей "и" как си?“ Наистина обичам това място и съм щастлива, че дойдох тук.

 

 

""

 

 

Друго от момичетата добави: „Тук съм, за да помогна на мароканците и наистина е интересно да видим разликите между нас и тях. Мароко е красива страна", каза още доброволката.

 

 

Източник: Ladbible

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции