<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=24290" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Моторист зас...

Заснеха с дрон задръстванията на Околовръстното, готвят протести

05 Декември 2016
0 15396

Видео на Околовръстен път- София, заснето с дрон, пусна във фейсбук Иво Мирчев. Клипът е посветен на най-натоварената част от пътя- между АМ "Люлин" и бул. "Бъкстон", която уж се строи вече 10 години.

 

 

След пускането на Северна скоростна тангента, въпросният участък е безумно натоварен. В същото време управляващите отказват да започне изграждането, заради предполагаемата висока цена от 300 млн. лева за 3 г.

 

"Оказва се, че за държавата не представлява трудност да гласува подарък от 1,2 млрд. лева за Русия по АЕЦ "Белене", 4 млрд. лева загубени в КТБ, ежегодно по 1,5 млрд. лева, откраднати от картела на горива… Но 100 млн. на година са проблем, тъй като все още не са разпределени между фирми, близки до властта", пише Иво Мирчев в поста си.

 

НАГЛО ИЗПРЕВАРВАНЕ НА ОКОЛОВРЪСТНОТО В СОФИЯ (ВИДЕО)

 

Засегнати от все по-интензивните задръствания по този участък са жителите на Люлин, Суходол, Горна баня, Овча купел 1 и 2, Бояна, Княжево, Филиповци, както и хилядите, идващи ежедневно от Перник.

 

Ако бездействието на институциите продължава, ние сме твърдо решени да преминем към форма на гражданско неподчинение и блокиране на пътища, категорични са живущите в района на проблемния участък.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции