<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=40823" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Защо Гугъл не е в състояние да се конкурира с "Apple Watch"?

20 Септември 2019
0 933

Преди да започнем  трябва да кажа, че понякога, когато има изтичане на информация в перфектния момент, се чудите дали е истина или "изтичането" е било умишлено.

 

С други думи, помислете дали има вероятност гигантските корпорации, да играят 4D шах и стратегически да търсят подходящите моменти за сензация. В общи линии обаче, е много по-вероятно такава информация просто да… изтича.

 

Това е и доста вярно за новия часовник на "Google", защото той изобщо не изглежда добре до "Apple Watch". Това е и един обективен урок за това как течовете някак си се случват.

 

"Google" представи няколко изображения и описания на часовници, които сякаш работят с Wear OS и използват "E Ink" екран под действителните, физически части на часовника. Според слухове, часовникът е произведен по технология, придобита от "Fossil" за 40 милиона долара и е наречен "Diana".

 

""

 

Всъщност, може дори да не използва "Wear OS" и "E Ink". Дори и двете неща да се окажат така, изработката на часовник с E Ink, който трябва да показва информация под физическите части на часовника, ще бъде дяволски трудно.

 

Каквото и да представлява той, определено няма да бъде главен конкурент на "Apple Watch".

 

Факт е, че разработката на двата производителя ще бъде в коренно различна категория. Подозирам, че това ще бъде часовник за хора, които не желят пълна дигитализация и които може би не искат да го зареждат толкова често.

 

Това е, на теория, интелигентен ход както от "Google", така и от "Fossil", но също така и знак, че Google не е в състояние да се конкурира с "Apple Watch". "Wear OS" става все по-зряла софтуерна платформа – тя има най-много функции, макар и в основната си форма, но хардуерът, на който работи, не е много добър.

 

Едно разследване на Ник Бастън от Business Insider потвърждава, че шефът по хардуера –  Рик Остерлох е отменил планирания "Pixel Watch" преди няколко години.

 

Безспорно това беше правилното решение, тъй като много хора ги изпробваха, след като бяха пуснати под марката на LG през 2017 г. и те просто бяха провал.

 

Трябва да се подчертае, че един часовник, на който не може да се доверите, че ще издъжи повече от 12 часа, би бил ужасна новина за бранда на "Google".

 

Е, какъв е следващият ход на производителя?  Надяваме се, че ще намери начин да интегрира по-добър процесор, който работи по-успешно в часовниците, отколкото стария Qualcomm, използван през 2017г.

 

В такъв случай, "Google" трябва да преразгледа решението си да остави своите партньори да поемат водеща роля в разработването  на хардуера.

 

Вероятно можете да се досетите какво смятам, че Google трябва да направи, и това е, че те отново трябва да се опитат да направят нещо сами.

 

Никоя друга компания няма да стори много повече от това да експериментира с "Wear OS", защото нямат стимул. Дори "Qualcomm" не изглежда да се интересува.

 

Всичко това означава, че потребителите на Android трябва да потушат очакванията си, защото създаването и произвеждането на правилния процесор, за да се направи добър часовник, не е нещо, което всяка компания може да направи само за година или дори две.

 

Можем само да предполагаме дали "Google" вече работи въпроса, или не.

 

 

 

Източник: The Verge

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции