<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=25317" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Made in Bulgaria- мъж...

Здравният министър разпореди проверка в болницата в Русе заради скандала с починалата ученичка

01 Март 2017
0 6308

Днес, със заповед на министъра на здравеопазването д-р Илко Семерджиев, е разпоредена проверка на Изпълнителната агенция „Медицински одит“ в УМБАЛ – Русе по случая с починалата в стационара 18-годишна Стефани през октомври м.г.

 

Вчера в "Господари на ефира" разказахме за поредния случай на арогантност и лекарска некомпетентност в УМБАЛ в Русе, за съжаление, завършил с фатален край. Почернената майка Силвия Димитрова сигнализира медиите за случая с дъщеря си. Тя разказа пред нас в какви мъки си е отишло без време 18-годишното момиче.

 

Дълго време, още като ученичка Стефани се оплаквала от болки в стомаха, но лекарите не могли да поставят точната диагноза.  На 17 октомври м.г. 18-годишната девойка се оплакала на майка си по телефона, че има болки в корема. 

 

След като не й помогнали спешните медици във Варна, родителите й я закарали в Спешна помощ в Русе. Там й поставят диагноза „анемия“ и я настаняват в отделението по гастроентереология. По думите на майката, лекарите се държали грубо с дъщеря й, д-р Николета Маринова я наричала „глезла“, въпреки, че установили, че има кървяща язва. Там детето лежало шест дни, а когато родителите разтревожени за  него, разпитвали лекуващата лекарка, получили троснати отговори  като „Много късно сте се сетили!“, "Вие сте с най-лекия случай тук" и пр. 

 

На 24 октомври детето е преместено в Отделение за интензивно лечение с хирургична насоченост със завеждащ д-р Симеон Симеонов. След направената втора гастроскопия, показанията били, че кървящите язви  не са овладени. Разтревожената майка попитала дали да не преместят детето й в Медицинска академия в София, ала получила „зверско отношение“. „Никога няма да го забравя и никога няма да му простя, изхлипа пред камерата тя.

 

„Там тя беше с висока температура и с ужасни болки в крака, си спомня с мъката почернената майка. Вече беше на морфин, което ме озадачи.“ По думите на Димитрова, 10-членна лекарска комисия е изследвала дали девойката има раково заболяване, но не открила нищо. „На 29 октомври  сутринта в 6 часа ми се обади д-р Александрова и ми каза: Стефани почина, си спомня Силвия Димитрова.  Аутопсията показала, че е страдала от карцином на панкреаса, като Стефи е починала от сърдечна недостатъчност.

 

На репортерски въпрос – ако бе приложено адекватно лечение, дали е можело да се предотврати фаталния край, майката отговори – вярвам го! Тя е смазана от факта, че до последната минута не са я пускали при дъщеря й. „Не ме допуснаха да се сбогувам с детето си, ако бях в онкото, щях да бъда до последния й дъх! Те убиха моята дъщеря, въпреки, че са дали клетва, това не е болница, вратите й трябва да се затворят, не крие гнева си почернената майка.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции