<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=23188" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Земетресение от 6,2 по Рихтер в Италия взе жертви (ВИДЕО+СНИМКИ)

24 Август 2016
0 12804

Земетресение с магнитуд от 6,2 по скалата на Рихтер разтърси централната част от Италия, съобщава Европейският сеизмологичен център.

 

 

Епицентърът е край град Риети и село Акумоли – на стотина километра от Рим в областта Лацио. Трусът е регистриран около 04:36 часа българско време и е усетен в много населени места в централната част на Италия, включително и в столицата и дори в Неапол, който се намира на 400 км от епицентъра.

 

 

Последвали са десетки вторични трусове, два от които с магнитуд над 5 по Рихтер – 5,1 и 5,5. В провинция Риети има разрушени сгради, особено в селища близо до епицентъра. Съобщава се за най-малко шестима загинали.

 

Двама души са загубили живота си в градчето Аматриче. В малкото населено място все още има затрупани хора под отломките на срутени сгради. Кметът на Аматриче коментира, че половината град е в руини.

 

Четирима души са загинали в град Акумоли, съобщи кметът, цитиран от Ройтерс. Въпреки, че земетресението е било късно през нощта, много хора са напуснали домовете си изплашени и са посрещнали изгрева на открито.

 

В ход са спасителни операции на Гражданска защита и Червен кръст. Съобщава се за деца и за монахини, които са затрупани под развалините на разрушен манастир. Властите призоваха за даряване на кръв.

 

Силата на земетресението е равна на тази от разрушителното земетресение в Лакуила през 2009 година.

 

Източник: Nova.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции