<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30100" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Издирват две български момичета изчезнали в САЩ, ученичките избягали със сутеньори (видео)

15 Май 2018
0 19364

Две български момичета изчезнаха в САЩ. Издирват ги от няколко дни. Ученичките са обявени за издирване от полицията в Чикаго. 

 

 

16-годишната Натали Наскова и Велина Шентова – на 18, били неразделни. Полицията разследва случая като бягство от дома. Властите предполагат, че момичетата са избягали с по-възрастни от тях мъже, които вероятно са членове на най-голямата латиноамериканска улична банда в света- Latin Kings.

Според доклад на службите за сигурност въпросната групировка се занимава с трафик на хора, наркотици и оръжие. Има случаи, в който членовете й са осъждани и за убийства, пише NOVA.

 

Според доклад на ФБР за криминалната активност на бандата от 2012-та година, членовете на Latin Kings таргетират млади момичета, които са податливи на манипулация и са готови да избягат от вкъщи. В много от случаите привлечените са подтиквани да проституират. Същият доклад описва и как членовете на бандата вербуват момичетата – често в сиропиталища, бежански лагери, търговски центрове и гимназии.

 

Бащата на Велина казва, че за последно тя е била видяна на бензиностанция, където разговаряла с 33-годишен латиноамериканец, стар познайник на полицията. От дома на Натали пък липсвали дрехите и зелената й карта. Въпреки че документът й за пребиваване в САЩ е у нея, ако тя тръгне да напуска страната, ще бъде задържана, тъй като е непълнолетна. Велина обаче не може да бъде спряна, защото има навършени 18 години.

 

Родителите на двете български момичета молят ако някой има информация за тях да се свърже незабавно с полицейския участък в Арлингтън Хайтс на 847-368-5300.
 

 

www.vbox7.com/play:cf474254ab

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции