<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=21653" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ученици се по...

Имало знак на 1 км от полицаите, скрити в храстите да снимат за скорост? (ВИДЕО)

27 Април 2016
0 9473

Гражданин засне видео в опит да защити полицаите, криещи се в храстите да снимат за скорост. По негови думи, униформените били поставили знак на 1 км от своята камера. Въпросът обаче е дали това разстояние не е по-голямо отколкото би трябвало да е.

 

Остава въпросът дали са спазени и другите текстове от НАРЕДБА № 8121з-532 от 12 май 2015 г. за условията и реда за използване на автоматизирани технически средства и системи за контрол на правилата за движение по пътищата:

 

Чл. 7. (1) Местата за контрол с мобилни и стационарни автоматизирани технически средства и системи се обозначават с пътен знак Е24 и се оповестяват чрез средствата за масово осведомяване или на интернет страницата на Министерството на вътрешните работи.

 

(2) Пътният знак Е24 се поставя преди мястото за контрол във всяка посока на сработване на автоматизираните технически средства и системи. При указване на мястото на контрол с преносим пътен знак Е24 разположението му се документира със снимка.

 

(3) Под пътен знак Е24 се поставя допълнителна табела Т2, указваща дължината на контролирания участък, в случаите, когато се осъществява контрол:

 

1. на няколко места за контрол, разположени в един участък;

 

2. във време на движение.

 

Вижте още:

 

СВОЕВОЛИЕ НА ПЪТЯ: ГРОЗНО КРИЕНЕ ПО ХРАСТИТЕ И СНИМАНЕ НА СКОРОСТ БЕЗ ЗНАК 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции