<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=77451" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Боил Банов: Щ...

Институции нямат представа къде е болна от COVID-19 (РЕПОРТАЖ)

06 Ноември 2020
0 4233

Скъпи приятели, ежедневно получаваме десетки сигнали за проблем в комуникацията с регионалните здравни инспекции, закъсняващи линейки, отказ да се изпрати спешна помощ и всякакви свързани с COVID-19 проблеми. На фона на това вчера държавният здравен инспектор доц.Кунчев обвини медиите, че внушаваме, че има хаос в системата.

Доц. Кунчев: Един и същи човек може да влезе втори път в статистиката на новозаразените

Днес нашата репортерка Виктория Симеонова ви представя историята на студентка от София, пожелала да запази анонимност. Преди 6 дни тя се е тествала за коронавирус и резултатът й е положителен. Вследствие на това е под карантина в дома си в Перник, където е и постоянният й адрес по лична карта. Като учаща в столицата, тя има настоящ адрес в Студентски град. По заповед обаче няма право да е под карантина там. Далеч не така мислят от Столичната регионална инспекция, които, оказва се, са я регистрирали именно там.

Как РЗИ игнорират над 2 седмици заразен с COVID-19 (РЕПОРТАЖ)

Опитите й да се свърже с РЗИ-София непрекъснато удрят на камък – включително и по време на разговора й с нас. От РЗИ-Перник преди два дни са й казали, че е в системата на РЗИ-София и не могат да я преместят в своята. В същото време е твърде вероятно МВР да я издирва на адреса в столицата, което би означавало, че нарушава карантината си. В цялата каша се намесват и 112, които отказват каквото и да е съдействие.

По време на нашия разговор тя най-после успя да се свърже отново с РЗИ-Перник, които й обещаха да й изпратят предписание за карантина и я увериха, че след седмица чакане, тя вече е регистрирана при тях. Остана и предписанието да стигне до нея преди да й изтече карантината.

Скъпи приятели, продължваайте да сигнализирате само на gospodari.com и на телефон *3333 за всякакви злоупотреби, измами и корупция.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции