Ирански зам-министър даде видимо болен пресконференция, след което се оказа с коронавирус (видео)

26 Февруари 2020
14 108

Иранският заместник-министър на здравеопазването даде пресконференция видимо болен, часове преди да бъде диагностициран с коронавирус. 

 

 

РУСНАК СЕ “ПОШЕГУВА”, ЧЕ Е БОЛЕН ОТ КОРОНАВИРУС И ПРЕДИЗИКА ПАНИКА В МОСКОВСКОТО МЕТРО (ВИДЕО)

 

 

 

 

Кадри от брифинга показват, че Ирай Харирчи се поти обилно и изглежда отпаднал, докато говори пред репортери и дава актуална информация за заразените в страната. Високата температура е сред симптомите на болестта, която е заразила над 80 000 души по света. Впоследствие заместник-министърът е бил диагностициран с опасния вирус, пише The Independent. Депутатът от столицата Техеран Махмуд Садеги също заяви, че е дал положителна проба за вируса. 

 

 

 

 

Докато Харирчи успокои хората с пост в социалните мрежи, че “като цяло е добре”, то Садеги написа в Twitter: “Нямам много надежда да продължа живота си на този свят.”

 

 

 

 

Иран е една от трите горещи точки на заразата извън Китай. До момента в страната е отчел 95 случая на заразени, но се смята, че действителният брой на засегнатите е по-голям. Жертвите в Иран вече са 15. До момента в ислямската република са загинали повече хора, отколкото във всяка друга държава извън Китай.

 

 

Източник: The Independent

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции