<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46458" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Иран отказва да предаде черната кутия от разбилия се украински самолет

09 Януари 2020
0 494

Иран отказва да предаде черната кутия от разбилия се украински самолет, който катастрофира малко след излитането си от Техеран. Всички 176 души на борда загинаха, а за момента се смята, че причината за трагедията е технически проблем.

 

Ръководителят на Иранската организация по гражданска авиация Али Абеджаде заяви, че черната кутия на самолета – устройството, което е от съществено значение за изясняване на случилото се със самолета, няма да напусне скоро Иран.

 

БОИНГ 737-800, КОЙТО СЕ РАЗБИ В ТЕХЕРАН, Е НАЙ-ПОПУЛЯРНИЯТ МОДЕЛ В НЕБЕТО

 

"Няма да дадем черната кутия на производителя или американците. Все още не е ясно в коя държава ще отиде тя, за да се проведе разследване. Инцидентът ще бъде предоставен на авиационната организация на Иран, но украинците могат да присъстват по време на разследването", каза той.

 

 

""

 

 

На борда на разбилия се самолет имаше 82 иранци, 63 канадци, 11 украинци, 10 шведи, 4 афганистанци, трима немци и трима британски граждани.

 

"Нашето правителство ще продължи да работи в тясно сътрудничество със своите международни партньори, за да гарантира, че катастрофата ще бъде обстойно разследвана и че канадците ще получат отговори на своите въпроси", заяви канадският премиер Джъстин Трюдо.

 

Украинският президент Владимир Зеленски добави, че негов приоритет е да установи истината и отговорните за ужасния инцидент.

 

Касем Биниаз, който е говорител на иранското министерство на пътищата и транспорта заяви, че е възникнал проблем, като един от двигателите на самолета се запалил. Смята се, че именно тогава пилотът е загубил контрол над самолета, който впоследствие се е разбил на земята.

 

 

""

 

 

ИРАН УДАРИ С БАЛИСТИЧНИ РАКЕТИ АМЕРИКАНСКИ БАЗИ В ИРАК (ВИДЕО)

 

 

 

Източник: LadBible

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции