<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=22021" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Искат всички българи, навършили 18 г., да се водят на военен отчет

26 Май 2016
0 15724

Всички български граждани – и жени, и мъже, които са навършили 18-годишна възраст, ще се водят на военен отчет. Военното обучение ще се извършва само на доброволен принцип, а изискванията към желаещите да получат военна подготовка се занижават, съобщава Дарик радио.

 

НУЖНО ЛИ Е АМЕРИКАНЦИТЕ ДА ПИТАТ НЯКОГО,

ЗА ДА РАЗПОЛОЖАТ ВОЕННИ БАЗИ У НАС?

 

Максималната възраст за прием на войници се понижава от 32 на 28 години, пределната възраст на войниците в армията също – от 50 на 46 години. Бригада "Специални сили" преминава на пряко подчинение на началника на отбраната.

 

Това предвиждат промените в Закона за отбраната и въоръжените сили и Закона за резерва, публикувани за обществено обсъждане от Министерство на отбраната. Според председателя на Съюза на бившите офицери и сержанти о.з. полковник Цанко Цанков промените са козметични и няма да решат кадровия проблем на армията.

 

ВОЕННИ НАБИВАТ КРАК НА ЛУННА ПОХОДКА

 

От Съюза на бившите офицери и сержанти организират на 31 май конференция, на която ще представят позицията си по промените в Закона за резерва на въоръжените сили, текстовете, с които не са съгласни, и своите предложения.

 

"ВЕЛИК Е НАШИЯТ ВОЙНИК" В ЧАЛГА ВАРИАНТ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции