<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38640" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Италианската полиция арестува 18 души за промивка на мозъци и продаване на уязвими деца

28 Юни 2019
0 2392

Италианската полиция арестува 18 души, в това число и кмет, лекари и социални работници, за предполагаемо промиване на мозъците на уязвими деца, принуждавайки ги да мислят, че собствените им родители ги малтретират, за да могат да ги продадат на приемни семейства. За скандала съобщава The Guardian.

 

Полицията в северния италиански град Реджио Емилия извърши арестите след разследване, започнало през 2018 г., разкриващо мрежа от болногледачи, които използвали разнообразни методи, в това число и електрошок, за да накарат деца да вярват, че са били сексуално малтретирани. 

 

Смята се, че след това мрежата е давала децата на приемни родители срещу пари, докато същевременно са задържали подаръците и писмата, пращани на децата от техните истински родители, и са ги крили в склад, открит от полицията. 

 

Сигнал за евентуалното престъпление е даден от италианска медия и потвърден от полицията в Бибиано, близо до Реджио Емилия, в четвъртък.

 

"Обвиненията, ако се потвърдят, са смразяващи кръвта и шокиращи", каза италианския премер Джузепе Конте, на срещата на Г20 в Япония. 

 

Сред обвинените са психотерапевт, работещ за социалната служба на Монкалиери, близо до Торино, както и кметът на Бибияно. За да промиват мозъците на децата, арестуваните са подправяли рисунки със сексуален подтекст, приличащи на детски, и са използвали електрошокова терапия като "малка машина за спомени", с която да създадат фалшиви спомени за насилие.

 

"Разследването, с кодово име "Ангели и Демони", разкри схема за "представяне като система за подобряване на състоянието на насилвани деца на нещо, което в действителност е нелегален бизнес, вредящ на децата", съобщава вестник "La Repubblica".

 

"Според разследващите, целта на арестуваната група е била да отнема деца от семейства в затруднена социална ситуация и да ги дава срещу пари на други родители", пише вестник "Corriere della Sera".

 

Според "La Repubblica" някои от приемните родители са били обвинени в сексуално посегателство над децата, за които са платили пари.

 

Полицията отказа да каже колко деца са станали жертва на тази мрежа, както и на каква възраст са. Но според италиански медии в схемата са въвлечени стотици хиляди евро.

 

 

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции