<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=28438" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Григор не изд...

Италия проверява Samsung и Apple заради бавни телефони

19 Януари 2018
0 1957

Признанието на Apple, че по-стари модели на iphone имат софтуер, който при някои условия забавя работата им, продължава да има неприятен отзвук за цялата индустрия. Италианският антимонополен регулатор е започна проверка както на Apple, така и на Samsung заради жалби с обвинения, че двете компании използват софтуерни обновления, за да намаляват производителността на по-старите модели смартфони.

 

 

ФРЕНСКАТА ПРОКУРАТУРА РАЗСЛЕДВА APPLE ЗА УМИШЛЕНО ЗАБАВЯНЕ НА ПО-СТАРИТЕ МОДЕЛИ АЙФОН

 

Основният проблем според регулатора е, че двете компании не са казали на клиентите си ясно, какъв ще е ефектът от дадения софтуер. Това създава подозрения, че двете компании може да са нарушили четири точки от италианския закон за потребителите. Проверката цели да удостовери дали това е така и ако подозренията се потвърдят, двете компании са заплашени от глоби.

 

 

За сега двете компании не са коментирали темата. Според регулатора Apple и Samsung са заподозрени в съзнателна комерсиална политика, която се възползва от липсващи компоненти или способности, за да намалява производителността на по-старите устройства и да мотивира потребителите да купуват нови модели.

 

Това е първият път, в който Samsung се споменава редом с Apple по този проблем. Apple вече е разследвана по същия казус във Франция. Компанията ще трябва да се бори и с няколко дела в САЩ, които са заведени от недоволни потребители в следствие на нейното признание.

 

Източник: Vesti.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции