<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36654" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

И апелативният съд отстрани кмета на Созопол от длъжност

16 Април 2019
0 517

След като дори волята на премиера не можа да свали Панайот Рейзи, който напусна партията, но отказа да сдаде кметството в Созопол, днес и апелативният спецсъд се произнесе,че той трябва да бъде отстранен от административния пост, съобщава Dir.bg.  

 

След решението на магистратите Рейзи отказа да коментира с аргумента, че не бивало да говори, за да не попречи на следствието.

 

ИЗНЕНАДА: КМЕТЪТ НА СОЗОПОЛ НЕ БИЛ ПОДАЛ ОСТАВКА, ОБЯВИ САМИЯТ ТОЙ

 

Отстранена е и главната счетоводителка на общината Златка Мусева.

 

Двамата са обвинени за присвояването на повече от 2 милиона лева, отпуснати от общината за строителни ремонтни дейности на детска градина, улици, предотвратяване на последствията от наводненията през септември 2014 г.

 

КМЕТЪТ НА СОЗОПОЛ Е ОБВИНЕН ЗА ПРИСВОЯВАНЕ НА 2 МЛН., НО Е НА СВОБОДА

 

Съдът посочи, че всички средства са постъпвали в сметката на Симеон Ганев. Титулярите на дружествата, които са извършвали ремонтите, пък твърдят, че никога не са ги правили. Ремонтите били възлагани на 14 дружества, представлявани от петима души, стана ясно в съда.

 

Не било проверявано качеството на извършваните дейности.

 

Тези ремонтни дейности е трябвало да бъдат извършени между август 2014 и март 2017 г. Съдът смята, че Рейзи може да повлияе на свидетелите, които са негови подчинени в общината.

 

Източник:  Dir.bg

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции