<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=32500" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Прокуратурат...

И Робърт де Ниро получи бомба по пощата (видео)

25 Октомври 2018
0 1498

Експлозив, адресиран до Робърт де Ниро, беше открит в четвъртък сутрин в продуцентската му компания в Манхатън. Това е поредната новина за подобни устройства, изпратени до няколко изтъкнати демократи, които бяха "реторични цели" на президента Доналд Тръмп и няколко десни фигури.

 

 

 

Служител на правоохранителните органи заяви, че пликът и надписът на адреса са подобни на пликовете с взривни вещества, изпратени до бившия президент Барак Обама, бившия държавен секретар Хилари Клинтън и други.

"Това изглежда е от един и същ подател", каза служителят, цитиран от Ню Йорк Таймс.

 

 

 

Служителите по сигурността в компанията на Де Ниро, TriBeCa Productions, открили пакета около 5 часа сутринта и се обадили в нюйоркската полицейска служба. Бомбата е взета и ще бъде унищожена.

 

 

По време на церемонията по връчването на наградите "Тони" през юни актьорът изнесе реч, в която атакува президента доста неприлично, а видеоклипът с неговите коментари бе широко разпространен в социалните медии.

 

 

 

По данни на полицията, от понеделник до сега са изпратени най-малко 8 такива устройства. В сряда Тръмп първоначално осъди опитите за бомбени атентати и заяви от Белия дом: "Трябва да се обединим срещу това." Но по-късно в Уисконсин той разкритикува медиите и демократите. А в четвъртък сутрин в писмено изявление, което не се отнася директно до бомбите, той пак обвини медиите за "гнева, който виждаме днес в нашето общество".

 

 

Федералните, държавните и местните служби в Ню Йорк, Вашингтон, Флорида и Лос Анджелис участват в разследването на случая. До момента няма пострадали от тези действия, но те вече доведоха до сериозно притеснение в политическите и медийни среди.

 

 

Първата бомба бе открита в понеделник в дома на милиардера Джордж Сорос в окръг Уестчестър, северно от Ню Йорк. В сряда официални представители разкриха, че подобни устройства, всички съдържащи се в пликове, са били изпратени на няколко души, включително Обама, Клинтън и члена на Камарата на представителите Максин Уотърс от Калифорния. Всички те са демократи.

 

 

Друга бомба, адресирана до Джон Бренан, бившия директор на ЦРУ, бе изпратена в офиса на CNN вчера.

 

 

Все още не е ясно дали някое от устройствата е можело да избухне. Разследва се и дали зад тази акция стоят един и или няколко души.

 

 

Източник: Ню Йорк Таймс

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции