<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38223" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Йорданка Фандъкова скри ключова информация за "Графа"

14 Юни 2019
0 3054

Вчера столичният кмет София Йорданка Фандъкова не представи писмените уведомления, с които фирма „Джи Пи Груп” е била длъжна да предупреждава Столичната община за съществуваща опасност от забавяне или нарушаване на срока за изпълнение на ремонта на улица „Граф Игнатиев” и т.нар. Зона 2 в центъра на града, пише Сега.

 

 

Освен това тя не показа и графика за извършване на строителните дейности, с който „Джи Пи Груп” е спечелила обществената поръчка.

 

 

Марта Георгиева, общински съветник от ДСБ, поиска изброените документи да бъдат представени публично, за да стане ясно въз основа на какво Фандъкова е одобрила искането на строителя за удължаване на ремонта. Срокът на изпълнението е един от важните критерии за избор на победител. По договор фирмата имаше 300 календарни дни, но й бяха признати 86 дни с лоши климатични условия и това й спести по 200 000 лв. глоба за всеки просрочен ден.

 

СПОРЕД ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТНИК МАРТА ГЕОРГИЕВА В БОРИСОВАТА ГРАДИНА ЩЕ СЕ ДОПУСНАТ МНОГО СТРОЕЖИ

 

 

Фандъкова обаче отговори писмено, че 86-те дни са изчислени въз основа на справки от НИМХ, вместо да представи уведомленията и графика.

 

На този фон общината обяви намерение да поиска математически модел на конструкцията на трамвайното трасе по ул. "Граф Игнатиев", за да прецени защо се надигат плочите. Не е ясно защо учените ще проучват тепърва улицата, вместо това да е сторено преди началото на ремонта.

 

 

Източник: Сега

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции