<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37348" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Какво мислят родителите, които кръщават децата си "Денерис" и "Калиси"?

15 Май 2019
0 9494

Денерис Таргариен може би е първата с това име, но определено не е последната. През изминалите години, откакто образът на Емилия Кларк – Денерис Таргариен първоначално дебютира в "Игра на тронове" през 2011 година, "Денерис" и "Калиси" станаха едни от най-популярните имена в САЩ, пише Vulture

 

 

Най-малко 3500 момичета са получили едно от тези две имена, включително и такива с грешки в буквите през последните осем години. 

 

 

Само през 2018 г. „Калиси“ се нарежда сред 1000-те най-популярни момичешки имена, като 560 бебета са получили имената си още при раждането. "Денерис" не е сред първите 1000, но 171 новородени са получили това име през 2018 година.

 

 

Преди епизода на "Игра на тронове" в неделя вечерта беше лесно да се разбере какво точно виждат родителите в образа на "Майката на драконите". Денерис е силна жена, която буквално се издига от пепелта, за да изгради армия, каквато светът никога не е виждал. Тя е лоялна към близките до нея, прави всичко в името на семейството си и не се спира пред нищо, за да постигне целите си.

 

 

Освен това има и дракони… отличен модел за подражание, нали? За жалост обаче, нещата за нея потръгнаха в доста обратна и неочаквана посока.

 

 

В предпоследния епизод на сериала "Камбаните", Денерис сякаш се превърна в баща си – Лудият крал и направи това, което много хора очакваха, превръщайки се в Лудата кралица. 

 

 

ЗАЩО ДЕЙСТВИЯТА ДЕНЕРИС ТАРГАРИЕН БЯХА ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН, ПО КОЙТО ИСТОРИЯТА Й МОЖЕШЕ ДА СВЪРШИ?

 

 

Въпреки молбите на някои от най-близките ѝ съветници и писъците на хората по улиците на Кралски чертог, Денерис унищожи столицата на Уестерос, независимо от факта, че Церсей се предаде.

 

 

Докато тя разрушаваше града с драконов огън, войниците ѝ опустошаваха всичко на земята, убивайки вражеските войници, които вече се бяха предали, а на всичкото отгоре и невинни цивилни, измежду които жени и деца. 

 

 

Това бе едно различно ниво кръвопролитие и безмилостност, на което никога до сега зрителите на поредицата не бяха виждали.

 

 

Какво означава всичко това за родителите, които са нарекли дъщерите си "Денерис" и "Калиси"? Ужасени ли са от факта, че имената на децата им са опетнени? Съжаляват ли? Ето ги и отговорите:

 

 

"Изобщо не съжалявам", казва Хектор Моралес Ривера, който е IT специалист, живеещ в Пенсилвания и има 6-годишна дъщеря на име Денерис. "Все още харесвам името ѝ, имам много приятни спомени, свързани с това име, заради огромната си привързаност към сериала", добави той. Един от тези спомени е как е гледал "Игра на тронове" с бременната си съпруга, която е почувствала леко потупване в корема в момент, в който един от героите изрекъл името "Денерис".

 

 

Сериалът и самата Денерис са преминали през много промени в сезоните от тогава, а Ривера не е особено доволен от развитието на любимия му персонаж. "Когато видях, че драконът изгаряше къщи и невинни цивилни без никаква милост, бях тъжен. Това не е образът, в който се влюбих", пише той в Туитър. 

 

 

Шанел Стут, която е медицинска сестра във Флорида и майка на 14-месечната си дъщеря Денерис, също е разочарована от развитието на историята на Дани, но тя все пак не обръща гръб на кралицата. "Последният епизод не променя начина, по който се чувствам относно Денерис. Определено смятам, че постъпката ѝ е оправдана. Мисля, че шоуто много прибързано промени характера ѝ, но в крайна сметка нищо не може да се направи. Изобщо не съжалявам, че кръстих детето си на нейно име", твърди тя. 

 

 

ЗАЩО СЪКРАЩАВАНЕТО НА ПОСЛЕДНИТЕ ДВА СЕЗОНА НА "ИГРА НА ТРОНОВЕ" БЕ ОГРОМНА ГРЕШКА?

 

 

Дани и Аманда Синерос – двойка от Тексас, които отглеждат 6-годишната си дъщеря Денерис, не искат да съдят един герой на база на най-лошото, което е направил. "Някои от моите приятели кръстиха детето си Анакин", казва Дани, позовавайки се на Анакин Скайуокър от „Междузвездни войни“, по-познат като Дарт Вейдър. 

 

 

Двойката се надява, че когато дъщеря им е достатъчно голяма, за да гледа сериала и да прочете книгите, ако Джордж Р.Р. Мартин всъщност ги довърши, тя ще може да проследи историята на Денерис в правилния контекст. 

 

 

"Това може да се окаже и добър урок за нея – ще й покаже покаже как дори добрите дела могат да бъдат тотално засенчени от лоши решения", смятат родителите.

 

 

Катерин Акоста пък предпочела името "Калиси" вместо "Денерис", когато заедно с нейния съпруг мислели име за 13-месечната си дъщеря. Въпреки изборът ѝ, Акоста твърди абсолютно същото, което и другите родители – клането в Кралски чертог изобщо не я кара да съжалява.

 

 

"Съвсем честно мисля, че тя направи това, което трябваше да направи. Това не е Дисни, а "Игра на тронове". Всички знаем, че никога няма да има щастлив край", каза тя.

 

 

Съпругът ѝ обаче не е на едно мнение със съпругата си и не подрекпя тактиките на Денерис. "Когато гледахме епизода, съпругът ми ми каза, че се обзалага, че хората, които са кръстили децата си Аря, сигурно се чувстват много по-добре. Аз обаче му отговорих, че няма как да знаем и може би, когато дъщеря ни порасне, ще сметне, че Денерис всъщност е взела правилното решение", добави майката.

 

 

Източник: Vulture

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции