<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=27891" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Как виртуални котки блокират транзакциите с една от криптовалутите? (видео)

08 Декември 2017
0 1707

Биткойнът се превърна в една от водещите теми напоследък. Той обаче далеч не е единствената криптовалута. Друга такава е етер (ether), транзакциите за която минават през блокчейн платформата Etherium.

 

 

 

Напоследък големите играчи на тази платформа започват да се изнервят, защото новопоявила се игра бави и оскъпява транзакциите им. Нова мания по виртуални котки бави търговията при тази валута, която е една от най-популярните.

 

 

КОНФИСКУВАНИ БИТКОЙНИ ЗА 3 МЛРД. ДОЛАРА ДЪРЖИ ПРАВИТЕЛСТВОТО, НЕ КАЗВА КАКВО Е БЪДЕЩЕТО ИМ

 

 

Криптокотките (CryptoKitties) дават възможност да се купуват и хранят крипто любимци в системата на блокчейн мрежата Ethereum.

 

Разработчиците на играта казват, че CryptoKitties са били ключова стъпка, за да направят блокчейнът по-достъпен. Но популярността на играта подкопава една от най-слабите страни на технологията – липсата на възможност за растеж.

 

Etherscan съобщава за нарастващ брой – шесткратен, на изчакващите транзакции откакто играта е пусната.

 

Криптокотенцета стават толкова популярни, че отнемат значителна част от наличното място за транзакции в платформата на блокчейна. Някои хора се опасяват, че играта ще отнема все повече от територията на бизнес потребителите.

 

Към момента изчисленията показват, че около 4.5 млн. долара са похарчени за играта.

 

Какво е CryptoKitties

 

Мислете за тези анимационни котета като за дигитални Pokemon карти, казват анализаторите. Разработчиците на играта ги описват като подлежащи на отглеждане плюшени играчки (от онези, пълнени с пластмасови гранули), всяка от които има 256-битов геном.

 

Освен това тези котета, когато се “отглеждат” заедно, може да играят женска или мъжка роля. Уникалният ДНК на котетата може да доведе до 4 млрд. възможни генетични вариации.

 

Някои от вариациите, създадени досега, изглеждат като живи, със сива с надлъжни ивици козина и зелени очи.

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции