<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=29921" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Как знак за кръстовище се оказа насред поле в София (видео)

03 Май 2018
0 1726

На обширна поляна, близо до малка гора в землището на софийския квартал „Требич” стърчи хлабаво закрепен метален кол с две табели с имена на улици, прилежно изписани на български и латиница. Това са „Поп Спас-Пато” и „Погледец”.

 

 

Оказва се, че за кръстовището насред полето има по български абсурдно обяснение. „На мястото, където е поставена табелата, свършват двете улици по регулация”, обясни кметът на район „Надежда” Димитър Димов, цитиран от vesti.bg. В триъгълника между двете улици и близката река е планирана за изграждане помпена станция. От „Поп Спас-Пато” няма и следа, докато „Погледец” изглежда като пътека в полето.

 

„Не са изграждани последните 200 метра от улицата, тъй като до края на годината чакаме решение по отношение на финансиране на проекта за водопровод и канализация на квартал „Требич”, посочи кметът.

 

„Тъй като имахме няколко проблема с адресните регистрации на жителите на квартала, миналата година с решение на Общинския съвет сложихме имена на някои от улиците, за да може хората да си направят адресни регистрации”, поясни Димов. По думите му знакът за кръстовище насред полето е сложен коректно на мястото, където свършват улиците по регулация.

 

„Просто малко са се престарали в момента колегите от фирмата, тъй като тази табела нямаше нужда да се слага, но вече е свършен факт”, заяви кметът на „Надежда”.

 

www.vbox7.com/play:c3533a7ce6

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции