<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=36342" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Как Apple остави компютрите си на заден план?

04 Април 2019
0 688

Миналата седмица, Apple обяви, че се отказва от зарядното AirPower, като поясни, че то няма да постигне високите им стандарти и затова проектът е отменен.

 

Тази отдаденост към качеството обаче изглежда не се отнася и за техните компютри.

 

През последните четири години Apple пусна три поколения лаптопи, като всички имаха проблеми с клавиатурите. Компанията е изправена пред множество съдебни дела, въпреки многобройните си опити да усъвършенства техния дизайн.

 

Дори и след това, проблемите с иновативната "Butterfly" клавиатура на Apple не спряха, защото потребителите все още изпитваха проблеми с копчета, които засядат, не реагират или просто изпадат от лаптопите произведени след април 2015 година.

 

Производителят дава възможност за безплатна поправка на засегнатите лаптопи, но за повечето хора това не е опция, защото ремонтът може да отнеме дни и дори седмици в оторизираните сервизи.

 

Настолните компютри също не получават заслуженото внимание, защото през 2017 г.  Apple обяви, че ще пусне нова, подобрена версия на мощния Mac Pro през 2018 г., но две години по-късно все още няма нова информация за него.

 

Дори и да покажат прототип на ежегодната конференция през юни, пак ще бъде година по-късно от обявената дата.

 

Също така, iMac Pro, който бе пуснат през 2017 година на стартова цена от $5000, позволява много по-малко възможности за надграждане от стария iMac и всичките промени трябва да се извършват от оторизирани сервизи на Apple.

 

От другата страна на нещата е невероятният таблет iPad Pro, който е удобен, мощен и почти няма никакви проблеми със софтуера и хардуера.

 

Продажбите на iPhone обаче също намаляват и по всичко личи, че Apple ще заложи на печалбите си от услуги за развлечения, които ще могат да покрият голяма част от загубите при евентуален провал в продуктите, които я направиха технологичен гигант.

 

Въпросът относно бъдещето на компанията след iPhone и iPad все още стои.

 

Дори и да се отделят ресурси за нови иновационни технологии и пробив в нови сфери като здравеопазването и производството на автомобили, изглежда, че компютрите вече са от второстепенно значение във фирма, която неотдавна носеше името "Apple Computer".

 

Източник: Quartz

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции