<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=19895" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Камери по всички пътища ще дебнат за винетки

04 Декември 2015
0 6517

Камери по всички пътища ще дебнат шофьорите дали карат с винетки. Това ще се случи у нас от 2016-2017 г., разкри министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова заяви в студиото на "Здравей, България" по Нова телевизия. По думите й, за да се поддържат пътищата трябват 600 млн. лв. годишно, а в момента държавата разполага с 200 млн. лв.

 

"Осем лева средно на месец излиза стойността на годишната винетка и толкава ще плаща един шофьор, който си купи винетен стикер, напомни Павлова. Тя повтори думтие си, че едва ли 8 лева увеличение на месец ще са проблем за шофьорите. Тя разкри, че се работи и по въпроса за въвеждането на смесена система за таксуване на шофьорите.

 

През 2016 г. трябва да се проведе процедурата по Закона за обществените поръчки и ако тя премине успешно, от 2017 г. ще бъде въведена електронна винетка. Тя ще е за всички пътища в страната. 

 

"Не е толкова просто, не е да сложим пет бариери и след това да ви събираме такси. Вие си представяте пет бариери на петте магистрали. А ние имаме 20 хил. км пътища. Затова трябва цялата държава, всички пътища да бъдат опасани с рамки и камери и трябва да бъдат направени тези устройства, за да може да се плаща, а винетката да стане електронна. Така системата ще е по-справедлива", каза регионалният министър.

 

Вижте още:

 

РЕАЛНАТА ЦЕНА НА ВИНЕТКИТЕ Е 150 ЛЕВА, ТВЪРДИ ЛИЛЯНА ПАВЛОВА

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции