<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=19614" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Непознат пиа...

Камикадзе с експлозиви е искало да влезе на "Стад дьо Франс" при 80 000 души

14 Ноември 2015
0 6698

Един от терористите във Франция е притежавал билет за футболния мач между Франция и Германия на "Стад дьо Франс", където е имало 80 000 души публика. Той се е опитал да влезе на стадиона 15 минути след началото на мача с жилетка с експлозиви, но охраната на го спряла. Това разказва един от гардовете на спортното съоръжение пред Wall Street Journal, като полицията потвърждава. 

 

ВОДЕЩ НА ЗАБАВНО ШОУ НЕ МОЖА ДА ЗАДЪРЖИ ВЪЛНЕНИЕТО СИ ЗАРАДИ АТАКИТЕ

 

Когато терористът видял, че ще го заловят, той тръгнал да бяга и се взривил. 3 минути по-късно друго камикадзе се взривило близо до стадиона, имало и трето, което се взривило близо до заведение за бързо хранене, казват от полицията. Един човек е загинал. 

 

Експлозиите се чуха и по време на мача, предаван по телевизията. Първоначално коментаторите на срещата помислили, че става дума за бомбички на фенове. Стюардите обаче били информирани, че френският президент Франсоа Оланд, който гледал мача от трибуните, бил изведен. В този момент се разбрало, че става дума за нещо много по-сериозно. Шефът на Френската футболна федерация казва, че информацията не е била споделена с феновете и играчите, за да се избегне паника. Новината започнала да се разпространява сред хората на стадиона през второто полувреме. 

 

НЕПОЗНАТ ПИАНИСТ ИЗСВИРИ "IMAGINE" НА ДЖОН ЛЕНЪН ПРЕД "БАТАКЛАН"

 

Треньорът на Германия Йоаким Льов споделя, че започнал да се страхува от терористичната атака, когато чул взривовете. "Беше много силно, можехме да си представим какво се случва", казва Льов. Той разпуснал футболистите си да се приберат при семействата си заради преживения стрес. 

 

БОРИСОВ: СРЕД БЕЖАНЦИТЕ ИМА ХОРА, КОИТО СА ОГОРЧЕНИ, ЯДОСАНИ И ТОВА Е РИСК

 

Атаките идват 7 месеца преди да започне Европейското първенство по футбол във Франция. Турнирът е планиран да се играе на 10 стадиона в страната и 2 в столицата – "Парк де Пренс" и "Стад дьо Франс".

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции