<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=41443" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: На конференц...

Канадски ръгбисти в Япония помогнаха за разчистване на щетите след тайфуна Хагибис (видео)

14 Октомври 2019
0 1025

Канадски ръгбисти помогнаха за възстановяването на щетите в Камайши, Япония след отмяната на мача им, заради заплахата от тайфуна Хагибис.

 

Най-малко 31 души са загинали, а 186 души са ранени вследствие на тайфуна, донасяйки ураганни ветрове, силен дъжд и огромни наводнения.

 

Бурята отслабна до тропическа депресия, след като продължи да се движи из централна Япония в неделя.

 

Според министър-председателя на Япония, "рекордно силните дъждове и вятърни бури са причинили десетки наводнения и свлачища", а над 230 000 души бяха евакуирани преди бурята, като били издадени и спешни заповеди за много градове около района на Токио.

 

Тайфунът, който наближи, когато Япония трябваше да е домакин на Световното първенство по ръгби, стана причина някои от мачовете да бъдат отменени превантивно. Мачовете в събота между Нова Зеландия и Италия, както и мачът на Англия срещу Франция, също бяха отменени заради наближаващия него.

 

"След отмяната на мача си в Камаиши, канадските играчи помогнаха в усилията за възстановяване на щетите, показвайки истинската стойност на играта", написаха в Туитър организаторите на турнира.

 

"Невероятно е и вълнуващо да се види от екипа", добавиха те.

 

Около 27 000 души от японските сили за самоотбрана предприемат спасителни операции, според кабинета на японския премиер.

 

"Ние сме много разочаровани, че загубихме възможността да се изправим срещу Намибия", заяви  Кингсли Джоунс, главен треньор на канадския отбор. „Ние работихме много усилено за това Световно първенство, но също така вярваме, че имаме някои важни градивни елементи, които ще ни помогнат за успеха в следващите четири години. Ние сме много благодарни за цялата подкрепа, която получихме вкъщи и разбира се, желаем всичко добро на японските жители, които са засегнати от тайфуна Хагибис."

 

 

Източник: CNN

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции