<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=75698" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Студенти се в...

Караянчева остава начело на Народното събрание след груб и ожесточен дебат (видео)

15 Октомври 2020
0 4235

Цвета Караянчева от ГЕРБ остава председател на Народното събрание.

Оставката ѝ поискаха депутатите от ДПС и БСП, които събраха 96 подписа за отстраняването ѝ, предаде bTV. „За“ предложението на опозицията гласуваха – депутати 97, а „против“ – 126. Въздържали се нямаше.

Близо четири часа продължиха дебатите преди гласуването на предложението за предсрочното прекратяване мандата на Краянчева.

БСП и ДПС поискаха отстраняването на Цвета Караянчева (видео)

Караянчева остава начело на Народното събрание след груб и ожесточен дебат (видео)

По време на дебатите БСП обвини председателя на парламента, че не познава Конституцията и правилника за работа на парламента.

„Още по-неприемливо е поведението на Караянчева в момента, в който получи грозна цинична и неприемлива оценка от своя лидер”, каза лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

Последваха и аргументите на ДПС, които изложи председателят на партията Мустафа Карадайъ.

„Цвета Караянчева е олицетворение на ГЕРБ и го доказа. Острото говорене и острият тон ще останат като характеристики на ГЕРБ. Омраза и агресия, разделение и противопоставяне са на власт и управляват през последните години”, каза той.

Караянчева беше защитена от депутатите от ГЕРБ и партньорите им в управлението – Обединените патриоти.

„Не се усетихте как влизате в един капан и вие, и БСП. Превърнахте госпожа Караянчева в мъченик“, заяви от парламентарната трибуна Славчо Атанасов, депутат от Обединените патриоти.

„Г-жо Караянчева, не сте изгубили доверието на мнозинството, което ви е избрало. Няма да стане, Цвета остава председател на парламента до март догодина“, категоричен беше Красимир Ципов от ГЕРБ.

Източник и видео: bTV

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции