<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=19444" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нека заедно д...

Кмет си избира кой да гласува и кой не

02 Ноември 2015
0 11228

Жители на община Ружинци, област Видин, потърсиха Господари на ефира, защото не са били допуснати да гласуват на първи тур на местните избори. Те били само в списъците за референдума, но не и в избирателните списъци за местна власт. Нашият репортер Дани Йорданов отиде на място, за да разплете тази нередност и да помогне за решаването на проблема, с което все пак хората да пуснат гласа си на балотажа. 

 

Проблемът идва от там, че заявленията за гласуване по настоящ адрес на гласоподавателите изненадващо изчезват в Кметството по времето на кмета Венцислав Ванков, кандидат за 4-ти мандат. Местните смятат, че не са били удобни на Ванков, защото са изразявали различно мнение по редица въпроси. Затова и не са били допуснати да упражнят правото си на глас, въпреки че години наред живеят в селата към община Ружинци и до момента на нито едни предишни избори не са имали проблем.

 

Членове на Общинската избирателна комисия в общината признават пред нашата камера, че са върнати на първи тур около 100 човека по тази нагла схема. Това били все интелигентни хора – учители, инженери, техници. Въпреки всичко с наша помощ част от хората успяха да гласуват до края на изборния ден, макар и по тъмно, защото където отидат Господарите, нещата винаги се променят. 

 

След балотажа и нашите разкрития кметът Ванков вече не е кмет. Това обаче не го накара да изчезне от Кметството, от където по данни на полицията днес е изнасял документи. Надяваме се полицията да установи какво точно е изнасял, както и очакваме становище на ЦИК за тези машинации за недопускане на хората да гласуват.

 

Вижте още: 

 

МВР И ПРОКУРАТУРАТА РАЗСЛЕДВАТ ЗАДЪРЖАНЕТО НА ЛИЧНИТЕ КАРТИ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции