<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=67040" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Пътници оцел...

Коби Брайънт е взел фаталното решение да премести полета с 45 минути по-рано

19 Юни 2020
0 1496

Коби Брайънт взел решение да премести своя фатален полет с хеликоптера 45 минути по-рано от планираното. Това му хрумнало само часове преди излитането, разкриват документи от разследване на катастрофата, пише Daily Mail.

Легендата на НБА помолил личния си асистент да премести полета от 9.45 сутринта в 9 часа сутринта. Той направил това в нощта преди катастрофата на 26 януари. Идеята му била да гледа по-ранен баскетболен мач.

Пилотът на Коби Браянт си мислел, че издига, а всъщност снишавал хеликоптера при катастрофата

Федералните следователи казват, че пилотът на хеликоптера Sikorsky S-76B, който катастрофира и доведе до смъртта на девет души, вероятно е бил дезориентиран от гъстата мъгла. И че времето се е оправяло все повече с напредването на деня.

Коби Брайънт е взел фаталното решение да премести полета с 45 минути по-рано

Личният асистент на Брайънт, Кейт Брейди, който работи за семейство Брайънт от май 2019 г., споделил пред следователите: „Този ​​конкретен ден, в неделя, всъщност промених часа предишната нощ, вероятно около 6:00 или 7:00 ч., защото Брайънт беше решил, че иска да отиде да гледа друг отбор преди играта си. Отпътуването трябваше да е в 9:45, но вечерта го променихме на 9:00 часа.“

Пуснаха спешните обаждания до 911 в деня на катастрофата с Коби Брайънт (аудио)

Припомняме, че хеликоптерът катастрофира малко преди 10 часа сутринта, като видео от инцидента показва как гъстата мъгла прави хълма, в който се е забило превозното средство, едва забележим. Но 45 минути по-късно мъглата започнала да се издига и хълмът е бил по-видим.

Коби Брайънт е взел фаталното решение да премести полета с 45 минути по-рано

Информацията е част от документи от над 1700 страници, публикувани тази седмица от Националния съвет за безопасност на транспорта (NTSB), който разследва катастрофата близо до Лос Анджелис.

Катастрофата уби всички на борда, включително 13-годишната дъщеря на Коби – Джана.

Коби Брайънт е взел фаталното решение да премести полета с 45 минути по-рано

Вдовицата на баскетболиста, Ванеса, вече заведе дело срещу компанията Island Express, чиято собственост е хеликоптерът.

Източник: Daily Mail

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции