<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42018" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Колко гласове получиха Фандъкова и Манолова от отпадналите на първи тур кандидати?

03 Ноември 2019
0 1207

Йорданка Фандъкова е успяла да спечели на своя страна 2% от гласувалите за Манолова на първия тур, показват данните на "Алфа рисърч", цитирани от бТВ

 

УБЕДИТЕЛНА ПОБЕДА НА ФАНДЪКОВА НАД МАНОЛОВА, ВОДИ С ПОЧТИ 10% РАЗЛИКА

 

Новият-стар кмет се е сторила по-добрият избор за 8% от избирателите на Борислав Игнатов (Демократична България) и по 5 на сто от далите гласа си за Ангел Джамбазки (ВМРО) и независимия Борис Бонев. Фандъкова е привлякла и 6% от негласувалите на първи тур. 64% от гласувалите за Фандъкова са симпатизанти на ГЕРБ-СДС, а 12 са с предпочитания към Демократична България.

 

 

При Мая Манолова най-сериозен прилив на гласове идва от гласоподаватели за Борис Бонев (10%). Манолова е привлякла 6 на сто от далите гласа си за Борислав Игнатов. Едва 51% от подкрепилите я се определят като подкрепящи БСП. 12 на сто пък идват от партии различни от ГЕРБ-СДС, БСП, ВМРО и "Демократична България". Тя взима и 8% от гласовете на неучаствалите в избори за общински съветници преди седмица.

 

 

""

 

10 на сто от младите между 18 и 30 години са гласували за досегашния кмет и 9% за независимият кандидат, подкрепен от БСП. Близки за резултатите и при образователният ценз. Висше и полувисше образование имат 67% от гласувалите за Йорданка Фандъкова и 64% за Мая Манолова. Със средно образование са съответно 30 и 34% от гласувалите за двете.

 

 

Източник: бТВ

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции