<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46056" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Конгресът на САЩ гласува "ЗА" отстраняването на Доналд Тръмп

19 Декември 2019
0 6029

Камарата на представителите на САЩ подкрепи отстраняването на американския президент Доналд Тръмп и по двете обвинения срещу него, предаде бТВ. Първото гласуване – за злоупотреба с власт – мина с 230 гласа „за” срещу 197 гласа „против”, а второто – за възпрепятстване на работата на Конгреса – с 229 законодатели „за” и 198 – „против".

 

ЗАСНЕХА ТРИМА ДЪРЖАВНИ ЛИДЕРИ ДА СЕ ПРИСМИВАТ ЗАД ГЪРБА НА ТРЪМП НА СРЕЩАТА НА НАТО (ВИДЕО)

 

Така Тръмп може да стане третият президент на САЩ, който отива на процес за свалянето му от поста. Гласуването беше чисто партийно – почти всички демократи, които са мнозинство в Камарата, гласуваха „за”, а всички републиканци – „против”.

 

„Нямам чувството, че съм отстраняван от поста. Страната се развива по-добре отвсякога, не съм направил нищо лошо, и имам огромна подкрепа в Републиканската партия, каквато не съм имал досега”, обяви американският президент.

 

Белият дом на свой ред излезе с изявление, в което изрази увереност, че президентът ще бъде напълно оправдан по делото в Сената. Заедно с Бил Клинтън и Андрю Джаксън, Доналд Тръмп става третият американски президент с официална процедура за сваляне от власт.

 

Процесът по импийчмънт сега отива в Сената, където трудно ще мине, тъй като камарата е контролирана от репуликанците. Очаква се процесът да започне през януари.

 

 

Източник: бТВ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции