<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=42822" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Крайно-дясното управление на Унгария я извади от конкурса Евровизия защото бил „твърде гей”

28 Ноември 2019
0 2706

Унгарското крайно дясно правителство оттегли страната от Евровизия, защото конкурсът бил „твърде гей”, пише The Guardian

 

 

Коментатор нарече конкурса „хомосексуална флотилия” и препоръча психическото здраве на нацията да бъде предпазено като страната не участва в него.

 

 

ЗАЩО УНГАРИЯ СЕ РАЗБУНТУВА

 

 

Въпреки, че не е посочена официална причина за оттеглянето, източник в обществената медийна група, която е традиционен партньор на конкурса, заяви, че враждебността към ЛГБТ-връзките на конкурса стои зад това решение.

 

 

Миналия месец от медийната група обявиха, че победителят в местен конкурс за песни няма да продължи да се състезава в Евровизия, а вместо това ще получи шанс да се появи в национални медийни шоупрограми и на фестивали. А проправителствен коментатор определи Евровизия като „хомосексуална флотилия” и каза, че психичното здраве на нацията ще бъде по-добро, ако страната не се присъедини към конкурса. 

 

 

През последните години сътрудници на унгарския премиер Виктор Орбан придобиха контрол над голяма част от медиите в страната. А самия Унгарски граждански съюз контролира обществената медия.

 

 

Премиерът прокарва политика за насърчаване на традиционните семейни ценности и повишаване на раждаемостта на фона на ръст на хомофобските настроения.

 

 

 

 

Източник: The Guardian

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции