<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=30410" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Кузов предизвика буря и оставки в ДПС

05 Юни 2018
0 3998

 

Две оставки от ръководството на ДПС, един изключен от партията и един отхвърлен член. Това е резултатът от решението на софийската организация на партията да допусне Владимир Кузов за свой член.

 

Днес, ден след като бившият депутат от „Атака” обяви, че е приет за член на ДПС, лидерът ѝ Мустафа Карадайъ заяви, че Кузов всъщност не е приет и членската му книжка е невалидна.

 

Карадайъ каза, че ръковдството на партията е научило от медиите за новия си член.

 

„Днес преди заседанието получихме информация, че снощи е заседавал областният съвет на ДПС в област София-град. Едно от решенията на областния ни съвет е, че издадената в нарушение членска книжка на лицето Кузов е невалидна и той не е легитимен член на ДПС“, заяви лидерът на партията, цитиран от Дарик.
 

Преди днешното заседание на ДПС оставка е подал областният председател на ДПС в София-град Нихат Кабил. Оставката е приета и въпросът е приключен, поясни Карадайъ.

 

„Има и следващо решение – Областният съвет освобождава Антон Тепавичаров от длъжността председател на местния съвет на ДПС в район „Оборище“ и му налага наказание – изключване от партията“, добави той.
 
Владимир Кузов беше депутат от „Атака” до 2006 г., когато бе изключен от партията заради започнало разследване за педофилия срещу него. Тогава той стана независим депутат. Години по-късно той бе осъден условно, когато изпитателният срок на присъдата беше вече изтекъл.

 

Решението си да се влее в ДПС Кузов аргументира с либералния ѝ профил. „Съвсем логичен е интересът ми към ДПС, тъй като това е единствената либерална партия в България, която е срещу различието, за единство, срещу омразата, срещу дискриминацията във всичките ѝ видове“, заяви вчера Кузов пред Нова телевизия.

 

Той е третият националист, преориентирал се към ДПС, след Слави Бинев и Камен Петков, припомня Дарик.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции