<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=45991" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Лютите чушки предпазват от инфаркт и инсулт

17 Декември 2019
0 1394

Яденето на люти чушки намалява риска от внезапна смърт и удължават живота. Според данните на ново проучване, цитирано от CNN, лютите чушлета могат да бъдат много по-полезни за здравето от доброто настроение и усмивката.

 

 

YOUTUBE ЗВЕЗДА ЕДВА НЕ УМРЯ НА ЖИВО В ИНТЕРНЕТ, ДОКАТО ЯДЕ ЛЮТИ ЧУШКИ (ВИДЕО)

 

 

Отдавна са известни терапевтичните свойства на чилито, но сега изследователите откриха, че редовната консумация на червени люти чушки може да намали риска от инфаркт и инсулт. Проучването е проведено в Италия, където често в готвенето използват лютата съставка.

 

 

""

 

 

Изследвано е здравословното състояние и хранителните навици на общо 23 000 участници в продължение на осем години. Учените открили, че рискът да умрат от сърдечен удар е с 40% по-нисък при тези, които ядат люти чушки поне четири пъти седмично. Рискът от инсулт намалява с повече от половина, ако обичате пикантно.

 

 

""

 

 

"Някой може да спазва здравословна диета, друг може да се храни не толкова здравословно, но при всички лютата чушка има защитен и терапевтичен ефект", заяви Мариалаура Боначо, епидемиолог от Средиземноморския неврологичен институт.

 

 

Източник: CNN

 

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции