<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=38399" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Майката, която разплака премиера и емигрира: Калпавата здравна система в България убива наред!

20 Юни 2019
0 11378

"Здравната система в България се е превърнала в чистилище и убива хора наред", коментира Красимира Обретенова, председател на сдружение на родители на деца с увреждания "Св. Мина",  която емигрира в Холандия с болното си дете, след като разплака премиера Бойко Борисов.

 

 

Повод за гневната реакция на майката, цитирана от "Терминал 3",  стана трагедията с болната от левкемия Мария, която почина след забавено плащане за лекараства. 

 

 

ТРАГЕДИЯТА С ПОЧИНАЛАТА ОТ ЛЕВКЕМИЯ МИМИ ПОКАЗА БАТАКА СЛЕД ЗАКРИВАНЕТО НА ДЕТСКИЯ ФОНД

 

"Уважаема, Касо (НЗОК), живея в Холандия, евакуирах се тук, за да не ми умре детето от “правилната” ти и ужасно човеколюбива и детеобична дейност! Живея тук от година и два месеца, преместих се от един град в друг град и не съм поморисвала институция, освен да се представя в общината коя съм и от какъв зор съм в държавата", коментира майката.

 

 

""

 

Тя уточнява, че никъде в Холандия не се е налагало да носи и половин документ, освен тези, които все още не са влезли в електронната институционална система. "Няма заверка на протоколи, няма разнасяне на епикризи и становища. Абсолютно всеки служител, лекар, служител в дневния център на дъщеря ми разполага с тази информация от таблета си!

 

Нещо повече, драга ми Касо – тук получавам храната на дъщеря си, ентералната, от здравната си осигуровка, инвалидната ѝ количка, ортези, инхалатори, аспиратори, лифт – каквото се сетите – от осигуровката ми", споделя още Красимира. 

 

 

""

 

 

Гневната позиция на майката продължава така: "Не ми се обяснявайте, ами си размърдайте мозъците и оправете калпавата си човеконенавистна система! Системата ви се е превърнала в чистилище, убива хора наред! Ако не го знаете, значи живеете “съвестно” в друга държава, не в България. И изобщо ми писна да се обяснявам, идиоти нагли! И от Касата, и от Министерството на здравеопазването, и от цялата ви институционална свинщина!"

 

 

Източник: Терминал 3

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции