<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=46399" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Маските за пречистване на въздух стават все по-лъскави и по-скъпи

07 Януари 2020
0 1551

Маските за пречистване на мръсния въздух стават все по-популярни, а производителите се надпреварват в старанието си да предложат по-добър, но и по-скъп продукт. Последният подобен пример – маска, която хем пречиства вдишвания въздух, хем оставя лицето открито. И струва няколкостотин долара.

 

Продуктът ще бъде пуснат на пазара скоро, а в момента има само ограничени количества за предварителни продажби, съобщава TheVerge. Маската е прозрачна, закрепва се на носа и оставя лицето открито. Производителите й твърдят, че това е продукт от ново поколение и работи по-добре от всичко произвеждано до сега.

 

Носенето на маски не само заради мръсния въздух, а и като аксесоар отдавна е мода в Индия и Китай, отбелязва TheVerge. Някои дори предричат, че маските ще се последват съдбата на слънчевите очила – ще има евтини, които почти не предпазват и скъпи, издържащи години, които могат да си позволят само по-заможните хора.

 

И в момента богатите дишат чист въздух, отбелязва изданието. Замърсеният обикновено се концентрира в зони, в които живеят предимно по-бедните.

 

 

Източник: TheVerge

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции