<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=37754" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Масово не са отчетени гласове или преференции по време на евроизборите?

29 Май 2019
0 2464

През последните дни в социалните мрежи се появиха множество оплаквания от хора, които са установили, че гласовете или преференциите им не фигурират в изборните протоколи на Централната Избирателна Комисия.

 

Още в деня след изборите, един от кандидатите за евродепутат на "Движение 21" алармира, че дори собственият му глас за него не е отчетен от избирателната комисия: 

 

 

""

 

В действителност, при проверка в сайта на ЦИК на изборните протоколи и резултати, излиза, че за кандидатът на "Движение 21" са гласували нула човека. Явно и самият той е предпочел някой друг кандидат за Европейския парламент пред себе си. 

 

 

""

За "Движение 21" в тази избирателна секция не е гласувал никой, според ЦИК, нищо че един от кандидатите им, заедно със семейството си, живее и гласува в този район!

 

 

 

""

Съответно и преференциите за него са нула. Горкият човек, отхвърлен дори от най-близките си!

 

 

Ето и още един сигнал за неотчетен вот, подаден днес във фейсбук от Ана Клисарска, която споделя, че знае и за още три такива случая с нейни познати и роднини:

 

""

 

 

Същата потребителка явно бързо се е усетила какво точно да направи, защото малко по-късно дава ценен съвет към хората, които подобно на нея са установили, че гласът им за евроизборите някъде е "изчезнал":

 

 

""

 

 

Напълно подкрепяме съвета на Ана – нека всеки направи каквото зависи от него, за да не оставяме нещата в ръцете на случайни грешки или пък злонамерени опити за манипулиране на вота!

 

 

 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции